SOMMAR <3

Det har varit närmare 30 grader varmt idag och jag har bara stekts i solen, simmat och spelat badminton och i denna värme till och med sprungit 2 km på tid! det var hemskt

jag älskar
sommaren


Beachvolley

Idag ska jag till stranden och spela boll :) det är varmare ut än inne opch man bara steks i solen.... Sommar, hav, strand, sol, kompisar och bollspel (och lite mat) kan det bli bättre? :)

Paris

Jag vill till Paris

Till Paris
Till Paris
ska vi rida på en gris

det kan ta
några år
men jag tror nog att det går


härifrån

härifrån

Släng fördomarna

Kanske allra mest av allt hatar jag fördomar. Fördomar mot religioner, nationaliteter, människor man aldrig träffat. Vad är det för vits att tro att en människa är hemsk före man träffat den? Bara för att den någon gång tittat konstigt på dina kläder? Jag vet att många många mÅÅnga av mina nuvarande vänner tittat konstigt på mig och jag vet att jag själv också ibland tittar konstigt på folk. Men jag är inte elak för det. Och kanske jag ibland tittar för att jag tänker att "oh va snygga kläder".. det jag vill säga med det här är att man skall aldrig tro i förväg att en människa är hemsk. Det går bara dåligt för en själv då. Det finns en pojke som helt enkelt verkar avsky mig. Aldrig har jag sagt ett fult ord åt honom men ändå kom han en gång och frågade "vad ****** är ditt problem?" och jag hade inte ens talat med honom då. Det är fördomar.

Bry dig inte om ifall ett flickgäng står och tittar på dig och viskar. Det kan faktiskt hända att de talar om hur vacker du är.



titta hur min lärare kramar mig :)

Sjöman

Jag har varit klädd som en sjöman idag.. vita shorts med guldknappar och en vit blå randig top.. tråkigt kanske men enkelt och elegant :D
Var meningen att jag skulle fira dagen med kompisar, men p.g.a. trötthet och fyra liter yoghurt här hemma. Jag älskar yoghurt. Det är en nyfunnen passion för mig. För 99 cent får man en liter god yoghurt på Stockmann. Mumsfilibabba!



nej min näsa är inte så där stor

SKOLAN SLUT

Det är kokhett ute, solen steker och blommorna blommar och träden vajar och DET ÄR SOMMARLOV!!!!!!!! Jag är glad glad glad nu blir det bara träna handboll och sola, ha kul med kompisar och vila! :) Bilder från avslutningen och Günther-dansen kommer snart :P

Aldrig mera hårvax

Idag hade vi vår föreställning/dans framför skolan där vi var utklädda till Günthers, och för att få bakåtslickat hår hade vi nog lite för mycket hårvax i håret. Gel skulle ha varit bättre. Jag har utan att skoja tvättat håret 10 gånger idag och nu först är hårvaxet borta. Jag grät så mycket för att jag var säker på att det inte skulle gå bort och imorgon är det skolavslutning, sista dagen, och då vill jag vara fin och ha fint hår. Så gissa om jag varit rädd hela dagen hur jag kommer se ut imorgon. Men nu tror jag mitt hår är i skick :)

Dock ganska roligt att det här hände, men hemskt.

Hårvårdstips: Lägg aldrig hårvax i HELA håret :D

Kanin

Snart får jag en dvärgvädurs kanin och den är jätte söt. En liten kanin med hängande öron.

Något i den här stilen men annan färg:

härifrån

Tävling tävling tävling

Vill någon rekommendera ett pris som skulle vara bra i en bloggtävling? :) Jag ska snart ordna en tävling, nämligen, men ge mig tips först

It matters to me

When we don't talk
When we don't touch

Den är så braaaaa :)

Imorgon

Ska jag köpa skor till skolavslutningen. Jag slutar grundskolan och kommer bort från den där byggnaden
undrar hur det ser nästa år ut i högstadiet då 94:orna blir niondeklassister? Nå det är dock inte mitt problem :)

Vi ska klä ut oss till Günthers i vår klass (flickorna) och så ska vi dansa framför hela skolan och det kommer att bli så roligt. Vi ska dansa sådär som man kan tänka sig att en Günther skulle dansa, dvs. inget seriöst. Vi skall liksom låtsas vara feminina män, men vi får inte vara så där kvinnliga flickor som är utklädda till män. Utan vi ska vara riktigt MASKULINA MÄN SOM KÄNNER SIG FEMININA :D


härifrån

sådär ska vi se ut :D:D:D vi ska ha sådana där solglasögon som är speglar på utsidan (ni vet..) och sedan håret bakåtslickat med gel och så ska vi rita sådan mustasch som på bilden. Läpparna ska vi puta på hela tiden,.
Vi ska ha en ärmlös vit topp, sådan där ganska maskulin och på armarna ska vi h genomskinliga strumpbyxor och under dem lägga några "knölar" som ska föreställa muskler. Vi ska också ha överdrivet mycket solpuder. För Günthrar går på solarium :D


Rod Stewart

I am sailing
I am sailing

Rör dig utomhus

Det är inte bra att sitta mer än en timme vid datorn per dag. Du får ryggont, dåliga ögon och blir blek i ansiktet. Spendera åtminstone en timme per dag (eller så mycket du hinner) utomhus. Kratta på gården, vattna blommor, simma, sola (med solkräm), spring, spela bollspel etcetecetc..... ordna en fotbollsturnering med dina kompisar och spela flera timmar! Det är roligt, man får motion och man är ute i naturen. Man blir riktigt glad av det :)



fotografera kan man också ;)

Bra

Min blogg har fått fler läsare! Bra

Överraska din vän

Skicka ett textmeddelande på dagen "HEJ HUR MÅR DU JAG TYCKER OM DIG" kan du skriva. Personen i fråga blir alldeles säkert glad :)

Gör en liten present till honom/henne även om hon/han inte har födelsedag. Ge något du tycker hon/han behöver eller blir glad av eller något som är roligt.

Krama din kompis

Bjud på något gott under skoldagen

Mera tips? Skriv i kommentarerna ;)



ge en sådan slickepinne åt din kompis så blir personen glad och hans/hennes hjärta värms =)

Random

Random är ett bra ord. Det kan beskriva egentligen vad som helst men har ingen svensk översättning, vad jag vet. Jag har en jätte random vän.

Tänk dig att du sitter på en parkbänk och tar det lugnt och så går det en man förbi. Han stannar framför dig och börjar steppa och sedan går han iväg igen. Ungefär lika random är min vän.



random bild

I Don't Wanna Lose Control But I'm Falling

Det var Finlands låt i Eurovisionen. Undrar hur den kunde bli sist? Den var verkligen inte sämst, och inte bäst heller för den delen.
Den går dock i mitt huvud.

Tävling

Snart ordnas en tävling, kanske vinner man en väska eller nåt liknande, ska bara fundera ut priset först o sen ordna tävlingen :) och jag lottar inte ut vinnaren förrän det är över 50 intresserade, jag vill så gärna att folk läser min blogg :)



det är snyggt att sticka ett stearinljus i flaskhalsen o sedan bränna ljuset så stearinet rinner så där eller va tycker ni? :)

Trevlig skoldag

Årskurs 9 promenerade i en timme, satt åp en strand och sedan fick årskurs nio gå hem. :) hihi, inte någon vidare vanlig skoldag, med andra ord. Jag åt kanske fyra fem bananer? För jag älskar bananer! Man kan lägga banan mellan smörgåsen (det är faktiskt rätt gott) och göra banankaka etcetc... man kan i princip göra vad som helst för mat med en banan och lite fantasi =)

Igår hann jag inte alls blogga för jag hade bråttom men ganska roligt ändå :) Vi var med mina kompisar i Megazone (man skjuter med laserpistoler på varandra och det lag som fått mest poäng vinner). Jag fick mest poäng av ALLA (av 12 stycken) och vårt lag vann! HAH. Jag är så stolt. För första gången jag var i Megazone var jag typ sämst =)

Idag när jag kom hem städade jag frivillgt. Undrar om jag är sjuk?

Roligt?

Jag satt och grubblade över min kaninbur...
Jag: jag vill ha buren gjord
Min syster: Jag kan bära jord åt dig!

Tycker ni det var roligt? Jag skrattade dock massor för det var så dåligt.

Men man blir glad av att skratta, även om man skrattar på flit

Ibland hör man fel

Har ni någong gång hört så totalt fel när ni lyssnat på en sång? :D
Okej, det här jag hörde var inget vidare roligt:
Takida sjunger: head over heels
Jag hörde: Head of the hills

Jon Bon Jovi sjunger: The first cut is the deepest
Jag hörde: The first God is the the best

Nja, inget vidare roligt. Men ibland kan man höra så fel och DÅ... då kan det vara pinsamt! :) Skicka gärna en kommentar där det står nåt exempel på när du hört MYCKET fel i en sång :D TACK, jag skall sedan skriva ett inlägg om den personen som hört mest fel!


Hejsvejs

Jag sticker nu men vi hörs igen imorgon, ha det bra allihopa :)

Heej

Hurdan tävling skulle ni vilja att jag ordnade? Och hurdant pris? :)

Solen skiner

Jag skall bygga min bur till min kommande kanin :) ooooh vad jag väntar på den. En dvärg vädur, det vill säga en liten kanin med hängande öron !!! kan det bli bättre, så säg? :D

Indiska har till salu en prinsesssäng som jag vill ha. Oj. prinsess-säng kan inte skrivas med 3 "s" i rad, märkte jag just! Hur som helst så blir jag lycklig när jag målat rummet ljusrött och skaffat den där sängen.
Tror inte det blir någon loppisrunda idag, men vem vet? Kanske åker jag till Manhattanköpcentret där det finns en mycket stor second hand butik... don't know we'll see =)

En glad dag

Be dina alla viktigaste vänner skriva något snällt om dig och varför de tycker om dig i din kalender/ett skolhäfte elr liknande. Varje gång du ser det blir du glad. Klistra också in bilder på glada munnar och då blir du automatiskt glad eftersom människor reagerar positivt på glada miner :)

Kom ihåg att inte stressa i onödan! Har du tillexempel ett föredrag för en stor grupp? Du är säkert nervös. Men kom ihåg, de är också människor - de misslyckas också ibland. Andas lugnt under föredraget och tala som du skulle tala till en kompis, man behöver inte alltid tala så jätte sofistikerat till andra. Kom ihåg att ha roligt :)

Tänk positivt, det är nyckeln till
DET MESTA!
källa


härifrån

Rör på dig, annars

  • får du ohälsosamt fett på kroppen (lite fett är inte så farligt, så man behöver inte se ut som en pinne)
  • ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar
  • blir du andfådd av att gå två meter uppför en trappa
  • blir du lat
  • blir du ledsen (man blir glad av att röra på sig!!! =)
  • känns skolgymnastiken HEMSK
  • känner du dig inte vidare pigg
  • får du inte extra tillskott av lyckohormonet endorfin
Det är kul att röra på sig! Man måste också komma ihåg att då man bantar och gör det genom att äta mindre och röra på sig mer så skall man ändå äta tillräckligt! Du måste ha fett i kroppen för att kunna förbränna fett. Därför måste du äta för att bli smalare. Det enda i maten du ska minska på är ohälsosam mat. Inte vitt bröd, saft, kex, kaka, glass, godis osv Dessutom blir förbränningen av mat i kroppen bättre ju mer du rör på dig


härifrån <-- kolla sidan, mycket intressant fakta

Prinsessa

Jag vill vara en prinsessa. Jag ska måla rummet ljusrött och skaffa en prinsessäng :D



Bloggtorka

Ursäkta bloggtorkan :) Har inte haft något att skriva om. Men nu sitter jag i alla fall här och skriver. Och den här gången tror jag det ska bli något om klimatförändringen eller något med miljön :)

Ifall du vill förhindra vintrar utan snö, somrar utan värme och vill förhindra så många orkaner, erosioner och översvämningar som möjligt, då kan du börja med att göra små viktiga saker som de här:
  • köp hellre miljömärkt mat än vanlig. Då stöder du jordbrukare som odlar ekologiskt, men kom ihåg - det är bättre för miljön att köpa en oekologisk inhemsk frukt än en ekologisk frukt från utlandet (då har frukten antagligen fraktats långa vägar)
  • köp inte varje dag nya kläder ! Behöver du verkligen det här plagget? Du kan spara upp till 100 € eller 1000 kronor. Second hand kläder kan man köpa hur många som helst utan att förstöra miljön, men kom ihåg att inte slösa pengar på det heller .
  • Cykla eller gå. Men kör inte egen bil. Spårvagn och buss är också bättre än personbil. Av cykling och gång får du nyttomotion (kom ihåg att röra dig minst 30 minuter per dag)
  • Minska på antalet portioner kött i veckan. Det är faktiskt omiljövänligare att äta kött än åka bil!
  • Släck lampan
  • Stäng av datorn HELT och hållet till natten (INTE standby)
  • Stäng av TV:n HELT till natten
  • skruva ner temperaturen till 20 grader eller mindre i lägenheten/hushållet
Du kommer att märka att det inte är så svårt :)

Kom också ihåg att:
  • inte skräpa ner
  • återvinna skräp (metall, papper, glas, kartong, plast(omdetgår) )
  • kompostera din mat
man kan också låna böcker från biblioteket istället för att köpa


Urk

Har ätit för mycket glass.

Vad gör dig glad?

Lista 20 saker som gör dig glad
Det kan vara personer men också något du tycker om att göra, till exempel att bada fötterna i varmt vatten.

Då du gjort listan kan du försöka att göra så många som möjligt av sakerna i dagen, eller träffa så många som möjligt av personerna så ofta du hinner.

Min lista:
  1. Familj
  2. Vänner
  3. Second hand fynd
  4. Friends
  5. Att vara i naturen
  6. Djur
  7. Att cykla
  8. God mat
  9. Glada och positiva människor
  10. Att göra andra människor glada
  11. Att spela handboll
  12. Att lösa deckargåtor :D
  13. Att pyssla
  14. Att sitta inne och titta på regnet genom fönstret
  15. Att sjunga Singstar
  16. Att dansa (är dock väldigt dålig på det)
  17. Att upptäcka att det finns bananer att äta här hemma
  18. När någon ler till mig :) SMILE LIKE YOU MEAN IT
  19. Att hitta pengar i byrålådan (har verkligen hänt)
  20. Att vara lyckli

Ta hand om dig

Jag är inte en sådan störande mygga som gnäller på mina vänner att de inte får röka.. men jag avskyr tobak! Urk. Personer som röker konstant luktar illa.. och de av mina vänner som feströker beter sig så konstigt när de gör det.

Hur som helst, så kommer här några viktiga orksaker varför man inte skall röka:
  • Det försämrar din kondition
  • Du får svårare att andas
  • Dina tänder blir gula (en av mina kompisar har så otrooooligt gula tänder)
  • Din lever och dina lungor mår dåligt
  • Det fälls 1 träd på 300 tobakar.. tänk på miljön och skippa tobaken, i alla fall varannan dag!
  • Ditt hår förtunnas
  • Du hostar oftare
Vill du att det här händer dig? Dessutom går det så mycket pengar på tobak att det inte lönar sig. Och du får bättre andedräkt ifall du slutar


härifrån

Prenumerera på mig

Prenumerera på min blogg så ska jag lova bra inlägg som ni kan ha nytta av :) och fråga gärna saker ni undrar på så kan jag ta reda på svar och skriva inlägg om det ! Och ifall ni gillar min blogg, säg det och kommentera mina inlägg :) Jag älskar kommentarer

Och kanske det snart kommer en tävling där man kan vina något snyggt klädesplagg? Vem vet.. kommentera kommentera kommentera och kommentera min blogg så kommer det nog mera tävlingar också :)

TRötttt

Har gått på stan länge idag. Cyklat, gått, cyklat, gått.. och letat efter fler second hand fynd.



älskar väskan :)

Visit Finland

Besök mitt vackra hemland :) Jag kan tyvärr inte berätta om så mycket annat än Åbo eftersom jag bor här, men i alla fall..

Då du kommer till Åbo kan det vara värt att besöka Åbo Slott, Puolala parken, Vårdbergsparken (för piknik), Aura å, Hansakvarteret, Saluhallen eller bara strosa omkring i centrum. Bredvid Puolalaparken finns ett HELT OTROLIGT MYSIGT hotell, Park Hotel. Man skulle inte tro att man är i Åbo när man ser hotellet. Ifall du bor där så kan jag säga att du har ett trevligt område att vistas på. Dock ganska farligt. Ärligt talat Åbos farligaste. Då man är i närheten av Puolalaparken måste man vara på sin vakt, även om parken är vacker och idyllisk.

Lönar sig att ta cykeln och cykla runt i staden, så får man ite skoskav av att gå (som jag fick idag).

Åbo Slott

härifrån

Puolala parken

härifrån

Park Hotel

härifrån

Hansa kvarteret (inifrån)

härifrån

Det är en vacker stad, och i fall man inte har fördomar och ifall man accepterar att det finns fula hus också, så kommer man att älska Åbo :)

Fina second hand fynd

En läderryggsäck, en t-skjorta som påminner om gräddbakelse (båda från Lähimmäinen Kirpputori mittemot Biblioteket) och ett par fina skor (från Mollie Sue's Second Hand Heaven)







(ber om ursäkt för de smutsiga fingrarna, men jag hade ritat med tusch :) )

Afrika

Vill till Afrika och Frankrike

Kolla in de fina afrikanska tygväskorna


bilden är tagen härifrån

VADÅ COOLT?? :O (wooow....)


bilden är tagen härifrån


härifrån

Second hand

Jag gillar second hand. Jag älskar second hand, rättare sagt. Man förstör inte miljön då man shoppar second hand kläder och desutom kan man hitta plagg som ingen annan har.

Här är några second hand shops i Åbo:
  • Mollie Sue's Second hand heaven (hääärlig butik)
  • UFF (mycket olika sorters kläder)
  • Vaikka Mitä (betyder på finska Vad som helst, och namnet stämmer.. man hittar vad som helst där)
  • Frälsningsarméns lopptorg (typiska lopptorgkläder)
  • Olga Neiti (riktigt fina kläder, mycket billigt)
  • VintagEija's (har aldrig varit, men imorgon skall jag och kika in där)
  • Manhattans lopptorgcenter (massor med saker! allt från möbler och gamla smycken till kläder och skor. Lätt att hitta något riktigt kul där ifall man orkar leta)
Imorgon börjar min second hand-runda i Åbo < 3 : )

Aujourd'hui

Idag skall jag gräva i mormors potatisland och plantera potatis :) Skall cykla till henne riktigt strax, måste tvätta mig snabbt innan dess.

Kom ihåg att vara lycklig med den du är! Det finns så många dystra människor som jag inte orkar se på, därför att det enda jag vill se är GLADA miner. Vill inte se gråtande ansikten. Tänk på det bästa med dig (ex. vackra ögon, snygga ben, fint leende, din annorlunda personlighet etc) istället för att klaga över det dåliga med dig (ex. ditt tunna hår, dina icke-så-välskötta naglar etc...)

Ingen människa är perfekt, kan vara bra att komma ihåg!



måste lägga in den här bilden, eftersom det var det första jag såg när jag en dag vaknade. Vi sov i en gammal stuga på ett iskallt golv (och jag hade ingen pump så min madrass var tom)

Kenza

Jag drömde att jag var i Sverige och träffade Kenza och hon var jätte trevlig

J'aime la musique

When I see you
I run out of words to say

James Morrison - Broken Strings

aah

80's and 70's

Hittade gamla kläder i plastpåsar idag


bekväma skor med kilklack

hihihi en låtsas-hawaii-skjorta :D

äkta puffärmar har den svarta :D

hihihihiiiiiiii


skorna är fina tycker jag

T-skjorta

Se så fin t-skjorta från Indiska :)



ja tror att ja håller på att bli indier, så mycket som jag älskar indiska kläder :) afrikanska kläder är också uuurcoola

Sommartider

SOMMAR TIDER HEJ HEJ SOMMAR TIDER

sommar tider, jag känner det är någonting på gång, sommar tider
sommar tider, stannar inte natten lång, sommar tider
Snurrar runt i en stad som glöder, som viskar bli min inatt

Sommar tider, hej hej, sommar tider
Ge mig din hunger, Ge mig din hand
Ge mig allt du vill och allt du kan
Sommar tider, hej hej, sommar tider
Läppar mot Läppar som tar mig i brand (oh oh oh)
som ger sommar tider till varann

Sommar tider, sommar sommar våt och het, sommar tider
sommar tider, kom och lek en sommarlek, sommartider
Lev ditt liv i den tid som brinner som lockar stanna inatt
Sommar tider, hej hej, sommar tider
Ge mig din hunger, Ge mig din hand
Ge mig allt du vill och allt du kan
Sommar tider, hej hej, sommar tider
Läppar mot Läppar två hjärtan i brand (oh oh oh)
som ger sommar tider till varann

Sommartider, sommartider, sommartider, tar mig till en annan värld
Sommartider

Sommar tider, hej hej, sommar tider
Ge mig din hunger, Ge mig din hand
Ge mig allt du vill och allt du kan
Sommar tider, hej hej, sommar tider
Läppar mot Läppar som tar mig i brand (oh oh oh)
som ger sommar tider till varann

Sommar tider, hej hej, sommar tider
Ge mig din hunger, Ge mig din hand
Ge mig allt du vill och allt du kan
Sommar tider, hej hej, sommar tider
Läppar mot Läppar två hjärtan i brand (oh oh oh)
som ger sommar tider till varann



vacker men somrig bild :D:D (jag i mitten och två förälskade på vardera sidan om mig)

Shopping yeeyyee

Jag ska gå och shoppa. Med måtta, på grund av klimatförändringen och den dåliga ekonomin. Och idag skall jag hitta mer än jag senast gjorde (på två timmar ett band att ha i håret). Och jag ska noggrannt investera på kläder som jag alltid kommer att använda, men som ändå sticker lite ur mängden :) Dock fina kläder :) Sedan fotograferar jag dem och lägger dem hit. Heihopp



min syster ville absolut inte ha klänningen så jag nappade åt mig den

Vill ha

Vill ha en färggrann väska med mönster på från indiska. Den är så fin! Och på vintern skulle den vara en perfekt färgprick då alla är dystra och trötta på grund av mörkret.

Det här var ett bra blogginlägg:

http://anniesfotografier.blogg.se/2009/may/typiskt-svenskt.html

Det handlar om hur svenskar (också vi finnar) aldrig sitter bredvid främlingar i bussen och talar med varandra. Jag tänkre verkligen tala med någon främling i bussen i fortsättningen


bilden är tagen härifrån

sådana spårvagnar skulle jag gärna se mer av :)

Journalisten Julia

Jag vill så gärna bli journalist. Jag tänker skriva en egen ungdomstidning när jag blir äldre.. älskar att skriva =]

<3


jag och softi

Fint väder

Det har varit fint väder :) Jag skall gå ut och fota lite och sedan bara ta det lugnt för idag har jag inga träningar och behöbver inte göra någonting!

Åbo

Idag när jag traskade runt i min hemstad Åbo så trodde jag nästan att jag var i Italien. Jag gick mot vår fina biblioteksbyggnad och på något sätt var jag säker på att jag var i Italien. Det var en stor bred trappa upp till biblioteket och många pratglada människor. Jag blev kär i Åbo.



Aura å i Åbo

bilden är tagen härifrån

Cool tant

I bussen var två coola tanter. Den ena var utländsk och talade lite dålig finska. Alla ungdomar skrattade åt henne. Inte jag, dock. Hon talade med två utvecklingsströda män och var så sympatisk och positiv och trevlig. Hon var så självständig. Brydde sig inte om att ungdomar flinade åt henne för hennes dåliga finka, utan var helt som alltid förr.

Mitt hjärta blev varmt när jag såg henne.

Den andra coola tanten satt bredvid henne och var kanske 80 år och hade gigantiska solglasögon, sådana där runda stora som gör att man ser ut som en fluga, som alla ungdomar har. Pärlor hade hon runt halsen och hon var så cool.

Sommar

Snart är det sommar och sommarlov och då skall jag bara ha så kul hela sommaren. Äta jordgubbar i gräset och lite grädde och glass på.. och så skall jag träna träna träna så att jag blir bäst i världen på handboll!! ;) till och med bättre än Ivano Balic och alla dessa. På tal om handboll så är den där Eat.Sleep.Handball-munkjackan otrooligt tuff.

Mystiskt när det handlar om sommaren och att det blir tidigare ljust ute är att... jag vaknar VARJE morgon klockan fem pågrund av ljuset och sen somnar jag och vaknar klockan sex... sedan vaknar jag före väckarklockan ringer och tillslut vaknar jag då jag skall stiga upp. Och idag var det sååå varmt i mitt rum när jag vaknade. Det är tjugo grader ute och jag skall ha riktigt somriga kläder ute :) Måste dock plåstra mitt fula sår på benet som jag fick från veckoslutets turnering.

oh i'm dreaming

Idag skall jag

ha på mig mina vita shorts med guldknappar! :)

I'm in love with a fairytale

Vet inte vad jag skall tänka om den sången ! Är den bra eller bara dålig? Är den typisk eller annorlunda? Jag vet inte. Det enda jag vet är att jag börjar tänka på en jätte mystisk version av Peter Pan som jag en gång såg. Melodin var ändå bra :)

Har varit på turnering hela veckoslutet och bränt mig!!! :( Och jag köpte en MUNKJACKA (ingen säger så i finland, men jag skriver så svenskar förstår också ;) ..) där det står Eat. Sleep. Handball
Beskriver mig ganska bra.



träden har fåt löv

Vänner är bättre än bakelser

Jag tycker uttrycket är bra, beskriver både att man inte skall tröstäta istället för att gå ut med vänner och det beskriver också det hur otroligt viktiga vänner är.. :) bakelser är ocså viktiga men vänner viktigare ;)

så om du vill bli bättre vän med någon måste du:
  • hålla kontakt regelbundet (betyder inte en gång i månaden, utan närmare varje dag)
  • göra överraskningspresenter till honom/henne
  • baka en kaka til kompisen? ;) vägen till hjärtat går via magen
  • gör något roligt åtminstone en gång i veckan, typ sjung singstar (nej det är inte roligt om den andra kan sjunga jätte bra men man själv inte kan det... så välj en kompis som är på din nivå när du skall sjunga singstar :P )
ooosv.

vad är mer lockande? bullen eller kompisen?



bilden är tagen härifrån



Kira <3

Kläder



bilden är tagen härifrån

(fina byxor till vänster) ja tycker hur som helst inte om allt för konstiga kläder så typ de där skorna personen tredje från vänster har är inte så snygga :P förlåt i fall någon tycker det

tihi sa Kaisa Anka

I svenska Kalle Anka skrattar (nej jag menar fnittrar) Kaisa anka så här: tihi :)
Jag har en vän som skrattar precis likadant :D

I min skola finns en flicka med så snygga kläder. Skulle jag våga skulle jag kopiera hennes stil 1000% och se precis likadan ut som henne varje dag :P men det kan hända att någon skulle undra varför jag försöker vara som hon, så.. i alla fall försöker jag hitta personliga kläder då jag shoppar :)
Det stör mig lite att många tror att personlig klädsel innebär nåt sånt som att klä sig fult. Jag vet många som tror det. Men personliga kläder kan vara till exempel att man älskar indian-aktiga kläder (till exempel min syster) eller så gillar man sjömanskläder eller afrikansk stil eller sen bara klär man sig så löjligt snyggt fastän man inte klär sig efter ett visst tema.......
blablabla nu babblar jag igen mitt eget :)


bilden är tagen härifrån
Mumin i mitt hjärta

Lilla My är definitivt en förebild för mig och i varje mumintest på nätet blir jag Lilla My ;)

Igår

Igår var jag på match. Åbo vann brons. Men tyvärr var det ingen bra match för Åbo var helt överlägsen. Hah.

Jag har blivit beroende av tuggummi. Igår åt jag säkert tio tuggummin. Hittills har jag inte fått ont i käken eller nåt men när jag blir gammal kommer jag antagligen att ha de mest slitna tänderna i världen för att jag tuggat i genomsnitt 20 tuggummin per dag då jag var ung.

Igår cyklade jag i kallt väder med lite kläder och vått hår till hallen för att se på matchen. Jag blev inte sjuk som tur. Igår tittade jag på eurovisionen och tyckte att det var dåligt. Igår somnade jag nästan framför TV:n då jag tittade på eurovisoionen. Så jag gick och sova igår (dvs. före 24)

Igår stal Tove ett tuggummi av mig.

Igår ... ööh. Vad annat gjorde jag igår?
Igår lyssnade jag på Vincent-Miss Blue.

Håhåjaja. Kan inte låta bli att lyssna på tonårsmusik! Måste medge att det är dåligt men jag bara älskar det! :D

I min skola finns det en vikarielärare med urtuffa kläder :) hon har en semikänd blogg också: www.getnanoismed.blogspot.com


Charles Darwin

Jag sitter i skolan och läser om Charles Darwin. Egentligen betyder det att jag varit på facebook och gjort nyttigare saker :D t.ex. så tog jag bort alla facebookvänner som jag inte känner mig, utan endast sett kanske ca. en gång i mitt liv..

det känns bra att jag tog bort alla främlingar från facebook. hihi.

Charles Darwin blev 73 år 2 månader och 7 dagar gammal. Han var en biolog från Stor-Britannien. Han har forskat om evolutionen. Mer vet jag inte.


Kings of Leon

Kings of Leon gör bra musik :)

Jag ska och se på match idag, ska duscha snabbt och sedan cykla och hämta Tove och sen till Åbos bästa hall <3 :)

Titta vad jag har gjort i skolan:



Johnny till vänster, i mitten Mac och till höger Robby

En mörk toalett

Jag bytte om till träningskläder i skolan idag.. jag var inne på en toalett som har lampor som går på då någonting rör sig i rummet. Och då jag stod där nästan spritt språngande naken så släcktes lamporna. Jag blev skrämd och hoppade för att få lamporna på igen men det fungerade inte! Och där stod jag i kolsvart mörker, halvnaken, och skulle klä på mig. Herre gud. Jag fick ta till mitt "mörkertänkande" som går ut på att göra saker i mörkret utan att se något. Jag försökta dra på mig mina träningsbyxor. De har ett hål i knä och såklart fastnade foten i hålet och jag trasslade in mig utan att förstå vad som hände eftersom det var mörkt. På något sätt fick jag sedan dem av mig och jeansen på. Sedan rusade jag ut ur toaletten och in i en annan toalett med lampor som är "normala". Där kunde jag klä på mig träningskläderna pånytt.

Annars har det varit en bra dag och här ser ni en bild av mig och min kompis :)


vi tittade på Mamma Mia för typ tusende gången? (men först åt vi såklart, bl. a. en hel liter glass!)

Goo Goo Dolls - Slide

Could you whisper in my ear
The things you wanna feel
I'll give you anything
To feel it comin'

Do you wake up on your own
And wonder where you are
You live with all your faults

Chorus:
I wanna wake up where you are
I won't say anything at all
So why don't you slide

Yeah we're gonna let it, slide

Don't you love the life you killed
The priest is on the phone
Your father hit the wall
Your ma disowned you

Don't suppose I'll ever know
What it means to be a man
Something I can't change
I'll live around it

Chorus

And I'll do anything you ever
Dreamed to be complete
Little pieces of the nothing that fall
May put your arms around me
What you feel is what you are
And what you are is beautiful
May do you wanna get married
Or run away

And I'll do anything you ever
Dreamed to be complete
Little pieces of the nothing that fall
May put your arms around me
What you feel is what you are
And what you are is beautiful
May do you wanna get married
Or run away

Chorus

<3

Ojnej

Ganska dålig ungdoms hiphop / pop musik går i mitt huvud nu
typ Vincent-Miss Blue och Pussycat dolls sånger!!! :D

Musik

Lyssna på musik

det gör gott :)

Mitt favoritband är Goo Goo Dolls med Johhny Rzeznik i spetsen ! ! Jag är en allätare när det handlar om musik. Okej, punk och emo musik är nog inget för mig, men rock är bra (ACDC etc..) och lugn musik och glad musik och ja.. allt. Men Goo Goo Dolls är i alla fall absolut bäst, och de sjunger alternativ rock.
Andra bra:
  • James Morrison (tack Tove att du tipsade om honom)
  • Alla sånger i Mamma Mia! :D okej jag lyssnar nog inte på Abba, men sångerna blev så fina i filmen
  • herreguud jag kommer inte på någon
  • Michael Jackson
  • Iron Maiden (deras musik är bättre än du tror)
  • Kent
  • Janis Joplin
  • Kings of Leon
okej nu är det så att jag verkligen inte kommer på någon artist som jag ofta lyssnar på :)



Johnny Rzeznik

Bus

Jag har busat en hel del! Jag lade ett bananskal på vägen med en kamrat :D hihi hoppas ingen stöter sig på det, fast det egentligen var det roliga med hela grejen :) Nästa bus med henne blir att spruta vatten på andra med vattenpistol.

Har tränat idag och ojooj så skönt det var. Har inte på länge tränat ordentligt, vet inte varför :(, men idag kändes det bra! Och jag ska ännu ut och cykla, för jag har inga läxor!!! :)

Bara 19 dagar skola kvar



jajjaa jag vet, det är kanske inte vidare snyggt att fota sig själv och lägga ut på internet för att alla ska se kläderna, men jag ÄLSKAR LILLA MY!! och se på min skjorta... visst påminner den om Lilla My? Liiite? ;)

Jepp

Jag ska gå ut i regnet med min nya topp - vit med blå ränder.
Toppen låter kanske tråkig men saken är den att den är perfekt på sommaren. Den ser så fräsch o somrig ut (ränder, vitt, blått...) och jag blir munter av den :D

Jag är allmänt munter idag. Jag skall glömma allt skit och bara ha det kul och göra finländarna lika glada som mig :)

Nästan veckoslut är det sjundeå cup (handboll). Gissa om man blir brun när man är ute åtta timmar i dagen.


One way or another

One way or another I'm gonna find ya
I'm gonna getcha getcha getcha getcha

den sången går i mitt huvud

Tackar för kommentarer :)

Det regnar ute och det är såå mysigt! Jag har köpt en ljusröd kalender (berättade det redan) och nu har jag fyllt den med må trevliga saker :) Den är jätte färggrann och fin inuti! ONE WAY OR ANOOTHEER

glad morsdag

kolla in jarkko ruutu <3



Salut

Je parle un peu français et c'est le top! Je vill fara till Paris. Je t'aime la langue français!

Äh, jag måste nog öva :D

Paris, je t'aime

Jag läser franska i skolan och jag vill så gärna åka till Paris (det här skriver jag utan att titta på tangentbordet :D visst är jag duktig?)

Nåja, men i alla fall.
De små caféerna man kan sitta vid..
oh vad jag
v
i
l
l

Eko

Åk inte bil i onödan. Det smutsar ner miljön och dödar djur.


Städning

Jag har städat mitt klädskåp. Vid min svans så mycket kläder det finns i mitt skåp som jag inte använder! Fem fulla plastpåsar med kläder fick jag ta bort! Och nu är skåpet nästan tomt.
Jag har köpt en kalender idag.. den är ljusröd :)
Jag skall fylla den med färggrann text och ta väl hand om den, till skillnad vad jag gjort med mina tidigare dagböcker. Jag ska döpa den till Marie. Fråga inte varför :D

Berättade jag redan att jag köpte en urtuff skärmmössa :P Den är brun och tuff

Det regnar

Det är mysigt när det regnar. Tror jag skall ta ett färggrannt parply och gå ut i plasket. Jag har just ätit 6 skivor bröd.

Idag när jag var i Glitter såg jag plötsligt KENZA!!!!! Jag var helt säker på det i alla fall tills jag insåg att det var en flicka som bor helt i närheten av mig. Hon liknar Kenza jätte mycket.

det har regnat så här mycket vatten (som på bilden) idag
nästan

Aloe Vera

Det finns Aloe Vera smink, shampoo, fuktighetskräm, tvål och såå vidare!

Skriv Aloe Vera på Google och läs mer om den fantastiska växten. Den odlas ekologiskt.
Aloe Vera tar bort finnar och rynkor (det är SANT!) och ger människan glädje.

Popoppoositiv

Jajjamen

Jag tänker bli positiv och tala med främlingar. Jag vill få bort den där kulturen att ingen talar med varandra i bussen. Tänk vad roligt det skulle vara ifall alla skulle sjunga typ "Dancing Queen" (som i filmen Mamma Mia) i bussen när man åker hem från skolan. Istället sitter alla tysta och ser inte på någon annan.

Jag tänker också sluta kritisera andras kläder!! Det är ju typ det värsta man kan göra. Idag förstod jag hur det känns. Jag hade spända jeans och glansiga svarta högklackade klackskor, oäkta läderjacka och ALLA tittade på mig som om jag var någon riktigt störande tonåring. Fy tusan. Så fr. o. m. nu ska jag sluta titta på andras kläder och istället koncentrera mig på mina egna och tänka mera på det hur bra allt är

Jag tänker börja göra roliga saker mer ofta. Hihiiii ETT HYSS VARJE DAG gör gott åt vem som helst. Man blir lite glad nog av att busa.



För att bli positiv måste man försöka att:
  • sluta gnälla över "extra fett" etc
  • tänka på det goda med t. ex. skolmaten istället för att klaga på den (tänk nu ifall du inte skulle få någon skolmat över huvudtaget!)
  • vara glad och inte ha fördomar
  • klä sig självsäkert så att man har tillräckligt med självförtroende.. då vill man heller inte trycka ner andra
  • umgås med människor man tycker om, ifall det finns någon man inte gillar skall man inte vara med den.. annars blir man nog lite dyster
  • röra på sig och spela handboll <<<3333
  • ge komplimanger - då får du tillbaka komplimanger och blir gladare
Listan kan göras lång. Men börja med dig själv och skippa fördomarna.

Gör nya saker varje dag

Omväxling
Det kan vara bra att få då man har tråkigt. Åk till exempel inte samma väg till skolan varje dag, eller sitt inte på samma plats i bussen varje gång. Testa något nytt!
Tala med en gamling i bussen och fråga hur han/hon mår och så får du kanske höra en lång historia om "när JAG var med i kriget..."

En gång talade jag och en kompis med en gammal mummu (= mormor på finska) och hon berättade hur någon slagit tänderna ur henne och hamnat i fängelset. Gissa om det var tufft att lyssna på!

Ja, men hur som helst - gör dagen gladare genom omväxling:
  1. Sitt på café och ät något helt nytt
  2. Gå en sväng runt i staden och titta på gamla vackra byggnader
  3. Läs en tidning du aldrig trodde du skulle läsa
  4. Le åt en främling och ge en komplimang
  5. Lär dig ord på nya språk
Här kommer några roliga ord på finska åt er svenskar:
PÖLLÖ = uggla
PUPU = kanin
PÖLÖ = typ lite virrig i huvudet
JA SILLÄ SIPULI = och där med basta (betyder egentligen "och där med lök")



ser det inte vackert ut

Ny frisyr

Det är så skönt att sitta hos frisören när hon klipper håret med en sån där "kniv". Det är så lugnande. Hur som helst, så var jag alltså hos BARBERAREN! och jag fick minm gamla frisyr tillbaka, sådan som den var innan jag själv hittade en sax i skåpet och började trixa. Det känns bra.

Igår åt jag mjukglass.


I skolan

Sitter fortfarande i skolan och tuggar tuggummi. Filosoferar över mina fula naglar. På vänstra handen fick jag någon gång en infektion som gjorde att mittfingernageln dog och det gjorde att det kom en ny nagel fram. Så det fingret är inte speciellt vackert. Dessutom blev lillfingret på den handen klämd mellan bildörren så att det blödde jätte mycket och nu är det också fult, det fingret. Ja. Men så går det.

Lyssna på: La Plage - Coup de boule :D

Tjenamors

Jag sitter i skolan och tuggar tuggummi. Jag har ont i fingret också. Och jag är liiiiite stressad. Men hur som helst så tycker jag att NIKO KAPANEN är det bästa som finns! Han e helt löjligt bra ishockeyspelare!


Jag ska på lördag klippa håret. Och då skall min frisyr vara lite snyggare än nu. Måste medge, att jag klippte håret SJÄLV och det ledde till otrevliga saker. Bland annat tappade jag lusten att röra i mitt hår. :D det var finare förut men på lördag skall jag fixa till det igen!


Och nu idag skall jag köpa kläder, för jag har så många presentkort som jag måste använda. Men jag ska tänka på miljön och betala tillbaka på något sätt genom att plocka upp skräp eller nåt sånt. För det är ju omiljövänligt att köpa kläder. Men som sagt, jag måste använda mina presentkort. H i h i.


Och senare idag är det handbollsavslutning, Åifk ska samlas och sen ska vi äta GOD MAT och såå vidare :)


Ojnej, Melina sitter och sjunger på That's the way that my heart goes av Marie Serneholt!!!! Herre guuud


Mina gladiatorer

Jag älskar dem
skorna alltså



japp sant, ingen bra bild men jag ville att ni ser de kära skorna

PS de står att recycling makes you happy :D på skjortan

Lycka i all ära

Lycka får man av att ha rätt vänner ! Och jag ska skaffa mig såå många nya vänner att jag kommer att bli överlycklig :) Tänk vad kul att bara ringa vem som helst i telefonlistan och sedan kmmer den personen hem till dig och bakar kaka eller sjunger singstar. På tal om singstar, det vill jag ha! Och på tal om det så kom jag på en kompis som har det. Måste ringa henne :)

“Other people’s minds are not the place for our happiness.” Visst låter det bra? Jag studerar lycka nu. Jag har märkt att jag skulle inte mindre kunna bry mig om vad andra tänker om mig. Jag menar på det viset att ifall de talar skit om mig så bryr jag mig inte, men så mycket bryr jag mig nog att jag ändå försööker låta bli att tala skit om dem! Och ju mer glad man är och låter irriterande saker gå förbi, desto gladare blir man. Imorgon skall jag vara glad i skolan :)



handboll gör mig lite glad <3 jag är nummer 19 längst till höger (INTE domaren)

Roliga uttryck

Här kommer roliga uttryck som jag inte kan sluta tänka på:

Himmel och pannkaka!
Milda Matilda!
Random (jag vet inte, men det här ordet kan användas i princip varje mening om man vet hur man ska använda det!)

okej listan blev inte så lång.

Gör andra människor glada

Visste du att man blir gladare av att ge än att få? Japp, det är sant ! ! ! ! :) Det betyder att du skulle kunna bli lycklig bara på det att du ger glädje åt en annan.
Gör isåfall så här:
  1. Le åt ALLA
  2. Skratta när du hellre vill skrika (skratt utsöndrar en drog som gör dig glad:D )
  3. Baka morotskaka åt nån (den kan aldrig taka nej till en morotskaka!)
  4. Klä dig snyggt och behärskat men ändå så att andra människor blir glada av att se på dig
  5. Tala inte fult om andra, utan ge komplimanger istället
Herregud jag har mycket att sträva till när jag läser den där listan! :)


HÅRVÅRD!

Hej! Nu kommer jag med lite hårvårdstips. Och det ska ni veta att jag alltid använder ett EKOLOGISKARE alternativ när jag berättar om allt det här, hur man sköter hud o hår etc. (För det är viktigt att satsa på miljön. Och en sak till: det är jätte barnsligt att kasta skräp på marken.) Det där var en liten mellanparentes :)

Använd en ekologisk produkt då du tvättar håret så kan du vara säker på att huden också mår bättre. Typ Aloe Vera shampoo är bra och ekologiskt producerat. Jag tillhör nog familjen Aloe Vera, kan man säga, för vi har ett två meters skåp fyllt med allt från Aloe Vera dricka till läppfett och shampoo (med mera) här hemma.

Hur som helst så kommer här några viktiga regler:
1. Använd inte för mycket shampoo! (Jag gör det allt för ofta för att mitt hår är lite för långt, och det resulterar i att det kliar så förfärligt :( ..)
2. Låt shampoot vara en stund och masera typ hårbottnet eller något liknande. Du kan ju tvåla in resten av kroppen under tiden.
3. Skölj... med KALLT vatten!

Äh, jag hade tänkt skriva en riktigt fin lista på allt man skulle göra, men den informationen jag skulle skriva finns i en tidning som jag inte kunde hitta tyvärr.

Ja, och kom ihåg att inte hassa vatten ;)


bilden tagen: härifrån

Hihi

Jag är så glad! Det är fint väder och fåglarna kvittrar :D okej, det sistnämnda bryr jag mig ärligt talat inte så mycket om.

Idag har jag skalat barken av en stubbe (lös från marken) och målat den vit! Sedan skall jag sätta ett uppochnervänt tvättfat på stubben. Tvättfatet är målat rött med vita prickar = flugsvamp. Gissa om det kommer att se kul ut med en gigantisk flugsvamp på gården!!
Så där annars har jag nog annars också städat på gården idag, ätit potatismos och glass och tvättat tänderna två gånger redan! Jag tänker börja tvätta dem efter varje måltid. Hihi.

Jag tänker börja göra ett hyss varje dag! Har märkt att det är rätt så roligt att lura folk och sånt :D så länge det inte har dåliga konsekvenser. Jag tänker göra små obetydliga hyss som att knacka en främling på ryggen och sedan låtsas som ingenting. För ärligt talat, sådant gör en glad även om det är helt totalt onödigt.


Hej!

Jag heter Julia och jag är en glad flicka från Finland. Jag kan hur som helst tala svenska och därför skriver jag gärna på svenska också! :)

Den här bloggen handlar om mitt vardagliga liv, snygga kläder som jag köpt eller sett (nej det är absolut ingen modeblogg), handboll, min kanin (som jag inte ännu har fått) och tips för er alla hur ni kan göra livet ännu bättre :)

Läs och kommentera så mycket ni kan så ska jag tacka genom att blogga ännu mer


Jag är en finsk flicka som är 15 år och skriver om mat, musik, kläder, vardagen, hälsa med mera. Skriv något roligt till mig så jag blir glad. Klicka "Skriv kommentar här" längst ner på inlägget och låt fantasin flöda i kommentarsrutan! Man behöver inte vara inloggad för att kommentera.
RSS 2.0